2022 Ananasinis Pomidoras

Kas būna, kai waterless tomato mead fermentacija sustoja, nes mielės nebepaveža alkoholio konkrentracijos? Nusiurbiam skaidrų skystį, o į likusią dalį pripilam vandens, dar truputį medaus, mielių, maisto joms ir vitaminų, o tada paleidžiam toliau fermentuotis. Taigi, galima sakyti, kad ananasinio midaus bazė yra pomidorinis midus.

2022-09-26
Vis dar smarkiai saldūs pomidorinio midaus tirščiai praskiedžiami vandeniu, papildomi medumi, vitaminais Nutrivit Vinoferm, mielėm ir paliekama toliau fermentuotis. Greitai prasideda burbuliavimas.

2022-11-05
Laikas sudėti ananasus. Švieži ananasai supjaustomi nedideliais gabaliukais ir ant viršaus užpilama nukoštas skystis po pirmosios fermentacijos (iš tikrųjų jau antroji). Po 1 didelį ananasą į kiekvieną 5 litrų talpą. Midus sausesnis, bet vis dar saldumo daug, o dar laukia ananasai. Panašu bus pirmas saldus midus galutiniam rezultate, nors tokie ir nelabai patinka, bet paeksperimentuoti įdomu.

2022-01-07
Ananasai nukošiami ir midus paliekamas brandinimui.

2023-03-11
Išbuteliuojama. 15 butelių saldaus ananasinio-pomidorinio midaus. Alkoholio koncentracija nežinoma, bet sakyčiau prie viršutinės ribos natūraliai fermentuoto midaus. Net OG nėra, nes bazė buvo per tiršta pamatuoti ką nors tikslaus. O po to sekė kelios fermentacijos su vaisių ir medaus pridėjimu.

2023-05-30
Pasirodo gavosi ne tik saldus, bet dar ir putojantis midus 🙂 Vienas butelis iššovė - tvarkymosi pridarė nemažai. Dar vienas labai ant ribos buvo, spėjau pamatyt ir nukenksminti. Likę buteliai bus nuolat stebimi, bet kolkas atrodo neketina pabėgti.

Comments are closed.